European champion Shell Eco-Marathon 2010We from the Dutch team: The Hydro Cruisers (The Hague University Delft), participated with the Shell Eco Marathon. This is a contest to create a vehicle which can run as economically as possible. We have become first in our category: urban concept. We defeated all other urban concept vehicles from Europe by driving 747.23 kilometers on the equivalent of 1 liter euro95 gasoline.

Read more...

 

Dynamisch netbeheer


alt

Bij dit project deden we een onderzoek voor TenneT, naar dynamisch netbeheer.

Één van de testen hield in een 50mm^2 koperen staaf tot 100 graden te verwarmen bij windkracht 7 (omgeving 12,2 graden), hier was bijna 1000A voor nodig. Onze opstelling kon meer dan 3000A maken.

Read more...

 

EPRO6-Peltierreactor


alt

Het zesde project aan de THRijswijk, dit is een keuzeproject. Wij hadden ontdekt dat wanneer je warmte energie door een peltierelement forceert, deze elektrische energie gaat afgeven. Wij hadden als project gekozen om te onderzoeken hoe efficiënt dit is en wat de toepassingen zijn.

Read more...

 

EPRO5-Audioversterker


alt Dit is het audioversterker project van de HHS/THRijswijk, hier vind je onze documentatie en foto's van dit project. Dit gehele project is Engelstalig gemaakt, dit was de opdracht.

Read more...

 

EPRO4-Fietscomputer

 

alt

Het vierde project aan de THRijswijk, de fietscomputer. Bij dit project moet er een hardwarebeschrijving gemaaktworden in VHDL, welke in een FPGA geschreven kan worden.

Het gaat erom om een fietscomputer te ontwerpen en beschrijven, welke met een klein touchscreen kan praten dmv I2C communicatie. 

Read more...

 

EPRO3-Etender


alt

Het derde project aan de THRijswijk, de E-tender. Bij dit project kreeg elke groep een beertender waarvan alle besturing afgehaald is. Het doel van dit project is het maken van een besturing voor de beertender.

Hierbij moet aan van alles gedacht worden, de temperatuur moet ingesteld kunnen worden, de druk, taptijden voor verschillende glazen etc. Dit moet allemaal door een microcontroller geregeld worden (ATMEGA16).

Read more...

 

EPRO2-Phidgets


alt

Het tweede project aan de THRijswijk, phidgets. Dit zijn standaard elektronische bouwstenen welke met labview aangestuurd kunnen worden. Het doel van dit project was het ontwerpen van een baggageverwerkings systeem voor luchthavens mbv RFID-tags.

Read more...

 

EPRO1-Inbraakalarm


alt

Het eerste project aan de THRijswijk, het inbraakalarm. Dit is eigenlijk het in elkaar zetten van een bouwpakket voor een AVR microcontrollerboard (ATMEGA16). Dit wordt ook wel de AVRdoos genoemd.

Om hem wat mooier te maken heb ik een perspex frontplaat gemaakt en een display met backlight gebruikt.

Read more...

 

We have 22 guests and no members online